Látó-tér Alapítvány

23 éve a látássérült emberek szolgálatában

Szolgáltatásaink

A gyermekekértA budapesti Vakok Iskolája Óvodájának főtámogatójaként, bevételeink legnagyobb százalékát a halmozottan sérült kisgyermekek fejlesztésére és kulturális programjainak szervezésére fordítjuk. 2018. évtől elindítottuk terápiás népzene foglalkozásainkat is a kicsinyek számára.

A kezdetek óta szervezünk vak gyermekek részére rendhagyó túrákat, táborokat. Filozófiánk az, hogy maximálisan lehetővé kell tenni a hátrányos helyzetben, elszigeteltségben élő vak gyermekek találkozását a természetes környezettel.

Kiemelten támogatjuk az integrációban tanuló diákokat, elsősorban a digitális írásbeliségre való átállásban, okos eszközök és számítógépek adományozásával.

A felnőttekértA látássérült felnőttek rehabilitációs ellátásában a sport kiemelt szerepet kap szervezetünknél. Kerékpározás, evezés, természetjárás, hegymászás sportokban próbálhatják ki magukat klienseink.
Feladatunknak tekintjük továbbá a felnőttkor küszöbén álló fiatalok önálló életvezetésének támogatását (segédszeközökkel, képzéssel, ösztöndíjakkal).

Mentor-programmal segítjük a 2018 szeptemberében, a Látássérültek Szakiskolájában indult Pék rész-szakképzésben résztvevő látássérült diákokat. A mentor-program további részletei.

Kommunikációs akadálymentesítési projektjeink közül az alapítványunk által kifejlesztett hangos-térképezési módszer a fehér bottal közlekedők százainak teszi egyszerűbbé a mindennapjait.

A családokértFigyelmünk fókuszába rendszerint azok a családok kerülnek, ahol hirtelen megváltozott élethelyzet, vagy ikerterhességből született vak gyerekek rónak tartósan nagy terhet a szülőkre, gyámokra. Eszköz-, vagy pénzadományaink könnyítenek a terhek viselésében.

Egyedi, kísérleti programjaink között szerepel a Szívküldi társkeresővel való együttműködés, ahol az országban egyedülálló módon vak emberek számára is egyenlő esélyű hozzáférést biztosító platformot hoztak létre alapítványunk útmutatásai alapján, amelynek eredményeként, jelenleg is több száz látássérült ember keresi társát ezen a felületen.

Mottónk

Segítsd fel,
kísérd el,
bátorítsd, ha új utakra lép!

Kiemelt partnerek