Látó-tér Alapítvány

23 éve a látássérült emberek szolgálatában

Szervezetünk

Szervezetünk története


Néhány vak szakos gyógypedagógus hallgató a '90-es években elhatározta, látva az akkor még ellátási zavarokkal küzdő szociális- és fogyatékosügyi rendszert, hogy új utakra lép a rehabilitációban. Ők működtetik a Látó-tér Alapítványt a kezdetektől fogva. Mindhárman hivatásuknak élnek a diploma átvétele óta.
Bíró Csaba, vak gyerekeket tanít, Nagy Katalin és Ábel András kurátorok pedig értelmileg akadályozott fiatalokat. Alapítóink sem szakadtak el a szakmától, mindketten látássérült gyerekeket oktatnak, így alapítói célkitűzéseik mit sem változtak az évtizedek során.

Küldetésünk


A Látó-tér Alapítvány megalakulása óta különféle, többségében rehabilitációs jellegű programmal és szolgáltatással segíti a látássérült embereket mind az informatika, mind a sport, mind a művelődés terén.
Feladatunknak tekintjük továbbá, hogy fejlesztéseinkkel, projektjeinkkel hozzájáruljunk az akadálymentes életvitel kialakításához.
Mottónk: "Segítsd fel, kísérd el, bátorítsd, ha új utakra lép!"

Szervezetünk felépítése


Alapítványunk ügyvivő testülete az alapító okiratban meghatározott összetételű kuratórium, aki negyedévente tartja rendes üléseit, ill. eseti jelleggel, a napi működést biztosító döntéseket virtuális csatornákon lebonyolított üléseken hozza meg.

Az alapítvány programjainak és projektjeinek kidolgozásában, lebonyolításában a kurátorok mellett önkéntes segítők is részt vesznek.

Alapítványunk közhasznú szervezet, 1996-os alapítása óta megszakítás nélkül, mindig pozitív mérlegeredmények mellett működött, működik.

Gazdálkodás


Honlapunkon elérhetővé tettük alapító okiratunkat, illetve a Bíróságok honlajáról elérhető az elmúlt 7 év hiteles Közhasznúsági beszámolója is. Továbbá az alábbi oldalon megtekintheti 2018. évi költségvetésünket.
Ha további információkat is kérnek alapítványunkról, vegyék fel a kapcsolatot irodánkkal.